Cylinder loses spark intermittently. - Honda RC51 Forum : RC51 Motorcycle Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 06-16-2011, 08:00 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Cylinder loses spark intermittently.

I'm at work and haven't dove into it yet so it might be something very very simple but here is the breakdown.
2001, SP1, 25k, Micron Exhausts, PC3, 15/41 etc. I don't know about a Flapper mod etc yet but will find out soon I'm sure.
On the way to work a couple of weeks ago I lost power, and the bike was clearly running on one cylinder on the freeway. I put my hand over the pipes immediately to find out which one and the left pipe smelled like fuel. No spark is my assumption.
I exited the freeway and rolling down the ramp the problem went away.
I hate that.
I thought I felt it running funny the day before for a quick moment but wasn't sure.
This is two weeks ago. I was hoping for it to resurface/get worse/ etc but it didn't until today.
On my way to an important meeting (of course) on the freeway it happened again as i was exiting.
I hit a change in the pavement and then it started running like shit again.
IT didn't clear up right away. It came and went,
I made it to the meeting, it sat for an hr, I got on it and it fired right up and made it back to the office no problem.
1.I believe it's electrical given current info.
2.It could be as basic as a plug wire loose but somehow I doubt it.
3. It comes and goes, it seems temperature is a factor but I'm not sure.
4. I got back on the bike and it fired right up and ran fine back to work.

Thoughts? I could really use em.
Animal is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 06-16-2011, 08:36 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
I'm beginning to suspect the CDI unit.
Animal is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 06-17-2011, 06:37 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Anyone? Bueller...Bueller
Animal is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 06-17-2011, 11:58 PM
Lifetime Premium
 
madbuyer's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Indy
Posts: 8,335
Mentioned: 17 Post(s)
Quoted: 226 Post(s)
Check the continuity on each coil wire with a multi-meter. Move wire around with the meter connected to see if they ever open.

Have you pulled the plug out of the suspect cylinder? I would check its condition too.

I hate to see you have to replace a CDI....get a manual to help with the trouble shooting.

Is the bike throwing any codes (FI light flashing)?



The very first schoolbook that was written had God all over it. --Dave Mustaine
madbuyer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda RC51 Forum : RC51 Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome