Ecm loose wire - Honda RC51 Forum : RC51 Motorcycle Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 13 (permalink) Old 09-25-2017, 12:45 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Ecm loose wire

So lost power all together on the bike. Pulled the rear seat off and this is what I found. Anyone know where the other end of this wire is supposed to go?? Thanks in advance
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20170924_223824_1506357541805.jpg
Views:	97
Size:	96.2 KB
ID:	120314   Click image for larger version

Name:	20170924_223712_1506357630691.jpg
Views:	97
Size:	91.8 KB
ID:	120322  
Oly420 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 (permalink) Old 09-25-2017, 01:09 PM
Member
 
DuckyLilZilla's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: Clovis, NM
Posts: 87
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 14 Post(s)
Garage
Not sure what to tell ya. I have a 2002 so there may me differences. Attached pics show mine going into a splice paired with another wire and finally going into the second hole on the white block.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_2149_1506359357634.jpg
Views:	77
Size:	84.2 KB
ID:	120330   Click image for larger version

Name:	IMG_2151_1506359378828.jpg
Views:	74
Size:	83.9 KB
ID:	120338  

2002 Baconator SP2 with things and shit
DuckyLilZilla is offline  
post #3 of 13 (permalink) Old 09-25-2017, 01:12 PM
Member
 
DuckyLilZilla's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: Clovis, NM
Posts: 87
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 14 Post(s)
Garage
Looks like it goes into the red block splice in your photo with the black/white line.

2002 Baconator SP2 with things and shit
DuckyLilZilla is offline  
 
post #4 of 13 (permalink) Old 09-25-2017, 01:21 PM
Senior Member
 
10THbikE's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Vacaville Ca.
Posts: 227
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 40 Post(s)
Garage
Looks like the rev limiter mod. You can find all the info at rc51.org courtesy of LDH. Look for soft rev limit mod.
10THbikE is online now  
post #5 of 13 (permalink) Old 09-25-2017, 01:56 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Ty, I will let you know if that works.
Oly420 is offline  
post #6 of 13 (permalink) Old 09-25-2017, 09:21 PM
Senior Member
 
10THbikE's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Vacaville Ca.
Posts: 227
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 40 Post(s)
Garage
That's definitely a soft rev limiter mod and appears the jumper came loose. As long as the black/white wire is connected the bike should run. The jumper plugs into a socket that is unused on our U.S. models. Check condition of the black/white wire inside the splice. Never cared for those type. I suggest you re-do the soft rev mod with something like a Posi-Tap and then see where you are at with the no start.
10THbikE is online now  
post #7 of 13 (permalink) Old 09-26-2017, 03:12 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
thanks for the advise. I checked out the posi-taps and they do look much more user friendly. as I inspected it closer the jumper wire terminal on the black side isn't locking in correctly either. just slides all the way through without clicking. would that mean the female side of that connecter is damaged? the wire is frayed on the male end so if I can find that pin, I will re-pin that jumper. just not sure if that bwill solve the not locking problem. more advise is welcome. thanks
Oly420 is offline  
post #8 of 13 (permalink) Old 09-26-2017, 12:40 PM
Senior Member
 
10THbikE's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Vacaville Ca.
Posts: 227
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 40 Post(s)
Garage
Looking at your pics, the jumper shouldn't prevent the bike from running as long as the black/white wire is good. Might want to open the skotch-lock splice up and make sure that wire is o.k. The first time I did this mod I had the jumper come loose from the black ECU connector but it didn't affect the motor other than the soft rev would kick in. If the black/white wire is secure in the grey connector and undamaged then you should look elswhere. Does the motor turn over when you try to start? Battery at 12.8 volts or above?
10THbikE is online now  
post #9 of 13 (permalink) Old 09-26-2017, 01:37 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
well originally what got me looking was I was riding to work, it shut down, I look down at the gauges and they were all lit up but as long as it took me to look down is how quickly it powered back up. started ok after work, got home started checking wires when I found the loose jumper and a wire to the taillight had come loose. fixed it and turned the key and tail light came on. went to hit the start button just to see what would happen and I heard a click and everything went dark. turned it off and then back on and nothing. got up the next morning and on my way out the door to work turned the key and all the lights came on but didn't try to start it cause I was running late. then jumped on the forum at work*cough cough* I mean after work and that brings us to where we currently are.
Oly420 is offline  
post #10 of 13 (permalink) Old 09-26-2017, 01:39 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
oh, as far as the black/white wire is concerned it appears in good shape. cut in the shielding but that is supposed to be like that because of the skotch lock splice. I assume
Oly420 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda RC51 Forum : RC51 Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome