Clutch Slave Issue - Honda RC51 Forum : RC51 Motorcycle Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 03-31-2010, 10:52 AM Thread Starter
Junior Member
 
crjBeez's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Northern Indiana
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Clutch Slave Issue

while replacing the front sprocket this morning, i noticed upon getting everything back together, the clutch has no feel. i made sure not to grab the lever while the slave was off of the clutch rod, but i think i may have accidentally grabbed it anyways at some point.

there are no leaks and the fluid is just below the low level in the master. when i press the piston on the clutch slave, fluid travels back to the reservoir. i'm guessing i just managed to pull air into the line, but i figured i would ask the pros before i bled the clutch.

thanks guys!

Motorcycles are like hookers. You always pay more than expected.
crjBeez is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 03-31-2010, 04:22 PM Thread Starter
Junior Member
 
crjBeez's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Northern Indiana
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
nevermind...must have gotten air in the system! done and fixed.

Motorcycles are like hookers. You always pay more than expected.
crjBeez is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 04-01-2010, 10:37 AM
Member
 
oldgeezer's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chattanooga, TN
Posts: 98
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via AIM to oldgeezer
Quote:
Originally Posted by crjBeez View Post
nevermind...must have gotten air in the system! done and fixed.
Same thing happened to me. Was careful not to engage the clutch during sprocket replacement on my Blackbird, and everything worked fine untill the following morning when I had no clutch pressure. A 2 minute air bleed job solved the problem. Even with all the precautions, a tiny bit of air had worked its way into the fluid, and believe me, it doesn´t take much air to completely disable the system.
oldgeezer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda RC51 Forum : RC51 Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome