'03 electrical ?'s - Honda RC51 Forum : RC51 Motorcycle Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 11-25-2010, 12:28 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
'03 electrical ?'s

Just introduced myself to the forum and need a little help right off. I traded for a '03 that does not show signs of abuse, more like neglect. First off are both headlights suppose to be on at low beam? Secondly, this bike has integrated rear led turn signals and led front signals. Left front turn does not work, probably a loose wire, bad light, etc. However, the turn signal indicator on the dash illuminates when you activate either brake. I'm thinking something is backfeeding for a ground? I got the bike and left an hour later to go out of town and sitting in hotel brainstorming. Bike only has 7K miles and looking forward to riding once I get rid of the gremlins. If any of you riders has faced this issue your input will be appreciated. Thanks in advance.
Timan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 11-25-2010, 01:16 PM
Moderator
 
SubSailor's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sarasota, FL
Posts: 6,467
Mentioned: 24 Post(s)
Quoted: 89 Post(s)
The left headlight is the low beam, the right is high. Unless they're rigged.
Sounds light you got some electrical issues with the blinkers and maybe the headlights as well.
Grab a copy of the service manual and get immersed in the wiring diagram.
http://www.rc51.info/index.php?page=service

I had to do this because of the clown who previously owned mine.
Because of his shenanigans I had to replace all my wiring harnesses.
SubSailor is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 11-25-2010, 01:53 PM
Lifetime Premium
 
erbgottie's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Dayton, VA
Posts: 365
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Time to get naked and do a little work on that bad boy!! Keep us updated on what you do for the fix, good luck bro.

2003 Honda RC51 - 46K+
----------------------------------
PCIIIr, SATO low mount C/F, hotbodies undertail, SATO F/S, CRG shorty BRK & CLTCH levers, Magical Racing C/F speedo cover and rear hugger, HRC clutch & F Brake sock covers, Galfer SS lines all around, pair valve mod
erbgottie is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 11-25-2010, 03:01 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
I appreciate the replies. Sounds like h/l's are correct. I'm hoping when I get back home and fix/repair left t/s all will be good. I'm fairly sure the t/s indicator lighting up when I use either brake has got to go away. No, make that, I'm real sure.
Timan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda RC51 Forum : RC51 Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome