Crap... - Honda RC51 Forum : RC51 Motorcycle Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 (permalink) Old 05-09-2012, 04:27 PM Thread Starter
Member
 
2003rc51's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: North Carolina
Posts: 92
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Crap...

So I am changing the fuel pressure regulator....I got it all squared away and swapped out. Now I am putting the bike together, but before I put it all the way back together I figured I would check and make sure everything was working properly. I turned the key and tried to fire it up and nothing. After a little listening I noticed my fuel pump isn't running. Any ideas? I have the seat, and the back fairing off. I don't think that should have anything to do with it, but I dunno. Any ideas? I am about to check for voltage, but is there a fuse somewhere for the fuel pump?
2003rc51 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 05-09-2012, 04:38 PM Thread Starter
Member
 
2003rc51's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: North Carolina
Posts: 92
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
well it has 12v on the brown wire with the black stripe.....so its getting power.....now im kinda stumped...
2003rc51 is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 05-09-2012, 04:43 PM Thread Starter
Member
 
2003rc51's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: North Carolina
Posts: 92
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
ok I found the problem but im just not sure how to fix it. The brown wire going to the pump isn't getting power for prime. I hooked a 12v to it and boom the fuel pump kicks on. I am imagining that that goes to a fuel pump relay or kill switch. Does anyone know where that is located?
2003rc51 is offline  
 
post #4 of 9 (permalink) Old 05-09-2012, 05:11 PM Thread Starter
Member
 
2003rc51's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: North Carolina
Posts: 92
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Got it....it was just the main fuse off the battery....woot!
2003rc51 is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 05-09-2012, 06:04 PM
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 198
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Kill switch !!!!

I bet you accidentally hit it. Happened to me just a week ago

Satos, CF Sir box & snorkel,Mr front and rear fender & dash cover, custom carbon V cowl, Black ASV levers, Power com III, Hot Bodies tail, Galfer lines, Vortex Clip ons.
HOOVY is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 05-09-2012, 06:05 PM Thread Starter
Member
 
2003rc51's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: North Carolina
Posts: 92
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
I had the fuel pump and battery unplugged....I think I hooked up the battery...then the fuel pump, probably popped it. Works good now!
2003rc51 is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 05-10-2012, 02:52 AM
Lifetime Premium
 
Polarbear's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: scotland, UK
Posts: 1,108
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 6 Post(s)
glad i could help
Polarbear is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 05-10-2012, 03:36 PM Thread Starter
Member
 
2003rc51's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: North Carolina
Posts: 92
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
lol well I might need some now. I got everything together and took it for a ride yesterday and it ran beautifully....now today after sitting overnight, I tried to crank it and it ran a few seconds but it acted like it was bogging out, then cut off. Now it won't crank back up again. I thought it might be a weak battery maybe not delivering sufficient spark or something so I charged the battery. But nothing. It won't crank at all now. I guess I am going to go through it and see what I can find. But as of now I am stumped as to what it could be.
2003rc51 is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 05-10-2012, 04:33 PM Thread Starter
Member
 
2003rc51's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: North Carolina
Posts: 92
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Was plugs....gonna grab some and it should be good....i cleaned em off abd it fired right up without a hitch

Sent from my DROID RAZR using Motorcycle.com Free App
2003rc51 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda RC51 Forum : RC51 Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome