Need serious help - Honda RC51 Forum : RC51 Motorcycle Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 42 (permalink) Old 01-29-2011, 06:41 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Need serious help

Alright guys so i tackled the job of changing my stator on my rc today and put new sprockets and a chain on it. Now i cannot get the bike to start what so ever, just cranks, and cranks, and cranks. Also i cannot get the damn hydro clutch to bleed and get any pressure what so ever too it. Can anyone help me...Im totally freaking out because of these problems, bad weather or not outside, i dont like knowing there is something wrong with my toys.

Thanks in advance,
Bryan
RingB21 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 42 (permalink) Old 01-29-2011, 06:51 PM
Lifetime Premium
 
madbuyer's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Indy
Posts: 8,335
Mentioned: 17 Post(s)
Quoted: 226 Post(s)
Re-check your connections (just trust me here) When the key is turned, do you hear the fuel pump?

As for the clutch, its a bitch due to the resevoir being so small, this is where a "Mighty Vac" would help. Or, patiently pump and refill the resevoir.



The very first schoolbook that was written had God all over it. --Dave Mustaine
madbuyer is offline  
post #3 of 42 (permalink) Old 01-29-2011, 06:56 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
yes fuel pump kicks on. but after cranking for a few seconds the FI light flashes for a few?? What connections, all that was disconnected was the stator?


Could I have gotten it out of time or anything by pulling that side cover off?
RingB21 is offline  
 
post #4 of 42 (permalink) Old 01-29-2011, 07:54 PM
Lifetime Premium
 
madbuyer's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Indy
Posts: 8,335
Mentioned: 17 Post(s)
Quoted: 226 Post(s)
No...its gear driven.


How many times doe the FI light flash?



The very first schoolbook that was written had God all over it. --Dave Mustaine
madbuyer is offline  
post #5 of 42 (permalink) Old 01-29-2011, 07:57 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
if i counted right it appeared to be 9 times???
RingB21 is offline  
post #6 of 42 (permalink) Old 01-29-2011, 07:59 PM
Lifetime Premium
 
madbuyer's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Indy
Posts: 8,335
Mentioned: 17 Post(s)
Quoted: 226 Post(s)
Make sure the air intake sensor is connected to your air box. AIT That is the code for 9 blinks.



The very first schoolbook that was written had God all over it. --Dave Mustaine
madbuyer is offline  
post #7 of 42 (permalink) Old 01-29-2011, 08:14 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Is that the 1 right under the gas tank on top? If so it is still good and plugged in. I checked the blinks again to make sure. And there is like a solid FI light and then it blinks 9 more times so not sure if thats counted as 10?? Thanks for the help madbuyer if it would be easier u can text me, if that works for u rather than posting on here?Ill pM u my number...
RingB21 is offline  
post #8 of 42 (permalink) Old 01-30-2011, 12:14 AM
Moderator
 
SubSailor's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sarasota, FL
Posts: 6,457
Mentioned: 24 Post(s)
Quoted: 88 Post(s)
Since your pulled alternator cover, also check your pulse generator connection.
That's where your ignition signal is coming from.
SubSailor is offline  
post #9 of 42 (permalink) Old 01-30-2011, 08:00 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
subsailor since i am getting my FI blinks, I am getting 9 or 19 which is the IAT sensor or the IPG sensor? Is there any way to go about checking these? Where does the IPG sensor run from the alternator cover and go to? I bought a ricks stator off ebay, and i think it is also bad, because I am getting the same reading I was getting from the one that I took out. When i ground 1 side and check the resistance of the prongs I get nothing what so ever which is exactly what my old 1 does?
RingB21 is offline  
post #10 of 42 (permalink) Old 01-30-2011, 08:50 AM
Lifetime Premium
 
madbuyer's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Indy
Posts: 8,335
Mentioned: 17 Post(s)
Quoted: 226 Post(s)
What is the reading on the pulse generator? Is is open or closed?? The manual has nothing on the pulse generator sensor I see to trouble shoot with. If its bad, then you may have two good stators. Make sense



The very first schoolbook that was written had God all over it. --Dave Mustaine
madbuyer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda RC51 Forum : RC51 Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome