No power to fuel pump or PCIII - Honda RC51 Forum : RC51 Motorcycle Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 12 (permalink) Old 05-01-2012, 08:01 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Plainfield, IL
Posts: 86
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
No power to fuel pump or PCIII

Just got done putting my pair block off plates and changed spark plugs out with fresh NGK's while I had the tank up.......Now the fuel pump doesn't prime up and the LEDs on the PCIII don't scroll when I turn the key on. Any direction on what harness or anything to look at. I have rear cowl off so everything is accessible. Any help is much appreciated!

Last edited by RuitRC51; 05-01-2012 at 09:19 PM.
RuitRC51 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 12 (permalink) Old 05-01-2012, 08:06 PM
Lifetime Premium
 
raven_hammer's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: South Floriduh
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
check the power connections at the battery and check the fuses
raven_hammer is offline  
post #3 of 12 (permalink) Old 05-01-2012, 08:07 PM
Senior Member
 
jondog9's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Northern CA
Posts: 8,653
Mentioned: 15 Post(s)
Quoted: 317 Post(s)
You checked the main fuse, and the small fuse box under the left side fairing?

John, 2000 RC51 #000100

jondog9 is offline  
 
post #4 of 12 (permalink) Old 05-01-2012, 08:17 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Plainfield, IL
Posts: 86
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by jondog9 View Post
You checked the main fuse, and the small fuse box under the left side fairing?
Main fuse at battery is good getting left fairing off now.
RuitRC51 is offline  
post #5 of 12 (permalink) Old 05-01-2012, 08:39 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Plainfield, IL
Posts: 86
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
All fuses are good. Getting power to everything except fuel pmp and PC
RuitRC51 is offline  
post #6 of 12 (permalink) Old 05-01-2012, 08:40 PM
Lifetime Premium
 
raven_hammer's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: South Floriduh
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Stupid question......is the kill switch on the right clip on engaged? Did you accidently leave a connection loose?
raven_hammer is offline  
post #7 of 12 (permalink) Old 05-01-2012, 09:01 PM
Member
 
Bull183's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: connecticut
Posts: 85
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
did you forget to plug in the fuel pump?
Bull183 is offline  
post #8 of 12 (permalink) Old 05-01-2012, 09:16 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Plainfield, IL
Posts: 86
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by raven_hammer View Post
Stupid question......is the kill switch on the right clip on engaged? Did you accidently leave a connection loose?
Well I feel like an ass. I must have bumped the kill switch on the right clip on while I was working under the tank. Everything works normal now (imagine that). Guess I'll put the bike back together tomorrow. I didn't even think to look at because I never use it.
RuitRC51 is offline  
post #9 of 12 (permalink) Old 05-01-2012, 09:18 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Plainfield, IL
Posts: 86
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Bull183 View Post
did you forget to plug in the fuel pump?
Never had to unplug it. On the bright side....I think I know where all the major plugs are on the harness now.
RuitRC51 is offline  
post #10 of 12 (permalink) Old 05-01-2012, 11:03 PM
Senior Member
 
COBRA90GT's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: HOCKEYTOWN MI
Posts: 1,291
Mentioned: 2 Post(s)
Quoted: 47 Post(s)
Talking

Quote:
Originally Posted by RuitRC51 View Post
...must have bumped the kill switch on the right clip on while I was working under the tank...

Don't worry, it happens to all of us at one point or another...LOL

'06 Black/Metallic Gray RC51
-Competition Werkes FE w/
Clear Alternatives IT

'02 Silver/Black CBR 954RR
'11 Graphite Black CBR 1000RR (sold '15)
'08 Pearl Orange CBR 600RR (sold '11)
COBRA90GT is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda RC51 Forum : RC51 Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome