Troubleshooting help - Honda RC51 Forum : RC51 Motorcycle Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 05-07-2018, 11:50 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: PERRIS, CA
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Unhappy Troubleshooting help

Hello all,

any assistance you can provide is greatly appreciated.
04RC start cutting out then eventually died. Got the 8 blinks (TP sensor), check the sensor and connector so far on that end there seems to be no connectivity issues and not corroded either. I tried clearing the MIL FI, hoping this would fix the issue but no luck. I'll follow the rest of the wires this weekend especially the PCIIIr, since I have the PCIIIr though are there any thoughts/ideas on how to proceed or other things to check. Should I reload the PCDIIIr map?

Background, this started worsening after a track day. When I cleaned the air filters, decided to check the plugs and notice the rear is loose, also found out my negative battery connection came loose. I just changed new plugs and tightened the battery cables. Thanks.

BIKES:
02 F4I TRACKBIKE(SOLD)
04 RC51 (BABY)
98 F3 (Acquiring 2/9/13) TRACK
"Lead me not unto temptation,
I can find the way myself"
3stan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 05-08-2018, 12:04 AM
Senior Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Edmonton, AB
Posts: 1,534
Mentioned: 7 Post(s)
Quoted: 323 Post(s)
Remove the pc3.
Wibbly is online now  
post #3 of 4 (permalink) Old 05-08-2018, 12:12 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: PERRIS, CA
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Wibbly, thanks I'll try that this weekend.

BIKES:
02 F4I TRACKBIKE(SOLD)
04 RC51 (BABY)
98 F3 (Acquiring 2/9/13) TRACK
"Lead me not unto temptation,
I can find the way myself"
3stan is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 05-08-2018, 12:29 AM
Senior Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Edmonton, AB
Posts: 1,534
Mentioned: 7 Post(s)
Quoted: 323 Post(s)
thing is, the TPS signal goes through the power commander, so the fact you have a tps code suggests it's not getting to the ECU as it should.

best thing is to eliminate anything between the sensor and the ecu. so start there. chances are that's all it is.
Wibbly is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda RC51 Forum : RC51 Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in













Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome